Афіша Тернополян | Зробити стартовою Стрічка новин  RSS Стрічка новин   Реєстрація Вхід
                                     

АФІША

 

ДЛЯ ДІТЕЙ   ·   КІНО   ·   КУДИ ПОЇХАТИ   ·   КУЛЬТУРА   ·   МУЗИКА   ·   НАВЧАННЯ   ·   СПОРТ   ·   ЦЕРКВА

  Варшавська мелодія 2

Варшавська мелодія 2


 Відомий режисер, екс-киянин, а нині продюсер театрально-концертного залу “Міленіум” на Брайтоні Ігор Афанасьєв нині проводить у Театрі імені Івана Франка репетиції спектаклю “Варшавська мелодія-2” з Адою Роговцевою і Євгеном Паперним у головних ролях. Це продовження історії польської дівчини Гелени, яка, за версією Афанасьєва, після розлучення з коханим потрапила в США. Наприкінці вісімдесятих, як і всі інші емігранти з соціалістичного табору, вона щиро повірила у горбачовську перебудову і повернулася в СРСР. На одній з московських вулиць Гелена зустрічає чоловіка, який нагадує їй коханого з далекої юності. Ця зустріч здіймає цілий вир спогадів у душі літньої жінки, але поряд з цим народжується нове кохання.

Ігор Афанасьєв написав продовження “Варшавської мелодії”, використавши перший акт п’єси Леоніда Зоріна. У нову історію вставлено шматки з оригіналу як сцени спогадів. Про суміжні авторські права підписано відповідний контракт. Гелену в молодості грають Катерина Степанкова і Олеся Власова. Зорін погодився з афанасьєвською версією трактування життя головної героїні. Втім, він і сам пробував написати продовження. Але його “Післясмак” — це історія вже глибоких стариків. Афанасьєв же, створюючи виставу саме для Ади Роговцевої, слава якої у цій ролі була неймовірною, вважає, що актриса цілком спроможна і нині зіграти жінку, що здатна у себе закохувати і сама закохуватися. Його нове творіння — це освідчення в давній нев’янучій любові до легенди української сцени і можливість вперше в житті попрацювати з нею на одних підмостках. Втім, Ада Миколаївна спочатку сприйняла цю ідею з великою недовірою. Але, перечитавши п’єсу і нову книгу Ігоря Афанасьєва, трохи пом’якшала, хоча й не вірила, що Зорін дозволить подібним чином використати свій оригінал. Та нині на репетиціях до Ади Миколаївни просто повернулася молодість. Варто побачити, як сяє під час гри на сцені її незабутня усмішка та іскряться очі. Тим паче, що актриса у чудовій формі.

“Варшавська мелодія-2” адресована тим, у кого ностальгія за молодістю, за чудовими акторами, за улюбленими спектаклями. Прем’єра вистави спочатку відбудеться в США та Канаді, а потім і в Україні. Але в авторів є наміри завоювати також сцени Росії, Ізраїлю, Європи.


Ліліана ФЕСЕНКО “Хрещатик”


 Архів подій що відблися у розділі "Культура"  




Додати відгук:
  Головна | Глянець | Афіша | Погода | Куди піти | Куди поїхати | Оголошення | Довідник | Архів фільмів
  Експорт з сайту : Додати свою інформацію
головна сторінка

copyright © afisha.ternopil.ua
Всі права захищені. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на afisha.ternopil.ua
Реклама на сайті Тел: +38 097 357 29 62 Пошта: redaktor@afisha.ternopil.ua
Дизайн створено за підтримки gorod.dp.ua
Вісник Тернополян