"Рецепт яблучного кексу - швидкий, смачний і простий. Якраз те, що
потрібно для випічки на кожен день. І дуже варіабельний - в тісто можна
додавати родзинки, чорнослив, груші, але яблука повинні домінувати в
будь-якому варіанті."
Інгредієнти: 150 г масла вершкового або маргарину, 1 склянка цукру (якщо дуже кислі яблука - трохи більше), 3 яйця, 2 склянки з гіркою борошна, 2 ч. ложки розпушувача для тіста, ванільний цукор і кориця мелена за бажанням, яблука - чим їх більше, тим смачніше кекс, ядра волоського горіха.
Спосіб приготування: 1. Масло ставимо на вогонь, даємо йому розтанути. Потім воно повинно охолонути до кімнатної температури, після чого ми додамо весь цукор і віночком (міксером, кухонним комбайном) будемо збивати, поки суміш не посвітлішає. 2. Яйця додаємо по одній штуці. Одне додали - збили суміш, додайте ще одне яйце, і знову добре все збийте. Після того як додасте третє яйце, масляну суміш потрібно добре збити і всипати муку з розпушувачем. Не забудьте борошно попередньо просіяти! 3. Тісто нехай постоїть, а ми займемося яблуками та горіхами. 4. Шкірочку з яблук зрізати не потрібно, ну хіба що вирізати пошкоджені місця. Наріжемо яблука кубиками, скибочками - кому як подобається. Горіхи поставимо в духовку, вогонь зробимо мінімальним. Хвилин через 5-7 дістанемо і порубаємо ножем або растовчемо в ступці. Додамо в тісто яблука і горіхи. 5. Кекс буде випікатися в прямокутній формі розміром 30х12 см. Стінки і денце змажемо маслом, викладемо тісто, і відправимо кекс випікатися в духовці з середнім вогнем. 6. При температурі 180 градусів він буде готовий через 35-40 хвилин. З форми кекс можна дістати гарячим або дати йому охолонути. Але нарізати потрібно вже охолодженим. Якщо на поверхні кексу з'явилася тріщина - нічого страшного! Посипте кекс цукровою пудрою, і вийде майже святкова випічка.