Афіша Тернополян | Зробити стартовою Стрічка новин  RSS Стрічка новин   Реєстрація Вхід
                                     

ГЛЯНЕЦЬ

 
 

У Лондоні продається дизель генератор електростанція, що прикрасила альбом Pink Флойд


   Глянець / Зірки / Новини Шоу-бізнесу:
"Знаменита лондонська електростанція Баттерсі, закрита близько 30 років тому і так і не знайшла собі нового застосування, знову виставлена ​​на продаж, повідомляють британські ЗМІ."

Електростанція в стилі арт-деко, вибудувана в 1930-50-і роки на південному березі Темзи в районі Баттерсі за проектом відомого архітектора сера Джайлза Гілберта Скотта з коричневого цегли з чотирма білими трубами по кутах, була закрита в 1983 році. На відміну від своєї більш щасливої ​​молодшої "сестри" - дизель генератор електростанції Бенксайд, перетвореної на галерею Tate Modern - електростанція Баттерсі за майже 30 років перебування "на пенсії" так і не знайшла нового господаря і нового застосування, повыдомляэ mototech.ru.

- У гігантському бункері нацистів побудують одну з найбільших альтернативних енергостанцій Європи

Електростанція, яка увійшла в історію завдяки тому, що її впізнаваний силует був відображений в багатьох фільмах MotoTech.ru, а також потрапив на обкладинку альбому Animals групи Pink Floyd в 1977 році, в останні роки використовувалася лише для проведення окремих подій, як наприклад, виставка сучасного китайського мистецтва в 2006 році або презентація передвиборного маніфесту Консервативної партії Великобританії в 2010 році.

Незабаром після свого закриття електростанція була включена до списку охоронюваних державою пам'яток архітектури, що одночасно і врятувало її від неминучого зносу, і ускладнило будь-які подальші дії щодо її перебудові для нових потреб.

За минулий час будівля і прилеглі до нього землі змінили вже трьох власників, кожен з яких планував створити на місці електростанції щось своє - від парку розваг до сучасного міського кварталу.

Останній власник - компанія The Treasury Holdings - збанкрутувала в листопаді минулого року, і тимчасова адміністрація в особі аудиторської компанії Ernst & Young виставила електростанцію на продаж.

Точна продажна ціна об'єкта не називається, проте адміністратори не роблять секрету з того, що хотіли б за рахунок реалізації станції розплатитися з боргами розорилася The Treasury Holdings на суму близько 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Для довідки: Пінк Флойд

Музичний напрям - психоделія, арт-рок

Країна - Великобританія

Середина 60-х - група утворена в Лондоні

1967 р. - вихід дебютного альбому

З початку 70-рр - провідна група психоделічного арт-року

1973 р. - вихід альбому «Зворотний бік місяця» (The Dark Side of The Moon), що вважається вершиною творчості групи

1986 р. - розпад групи

1987 р. - відродження групи

Джерело: www.mototech.ru





дизель генератор


  Додати коментар:

  Головна | Глянець | Афіша | Погода | Куди піти | Куди поїхати | Оголошення | Довідник | Архів фільмів
  Експорт з сайту : Додати свою інформацію
головна сторінка

copyright © afisha.ternopil.ua
Всі права захищені. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на afisha.ternopil.ua
Реклама на сайті Тел: +38 097 357 29 62 Пошта: redaktor@afisha.ternopil.ua
Дизайн створено за підтримки gorod.dp.ua
Вісник Тернополян