Афіша Тернополян | Зробити стартовою Стрічка новин  RSS Стрічка новин   Реєстрація Вхід
                                     

ГЛЯНЕЦЬ

 
 

Улюбленці зимових вечорів


   Глянець / Зірки / Новини Шоу-бізнесу:
"Історія камінів налічує тисячі років. Вони перетворювалися, використовувалися не тільки для обігріву, але і для прикраси житла. Поступово природний газ і центральне опалення витіснили каміни, але в останні кілька років вони знову стали популярні, адже завдяки їм будинок стає більш затишним."

Найдавніший вид каміна - дров'яної. Він може служити не тільки декоративним елементом, але й обігрівати приміщення. З одного боку, купити камін у Львові - кращий вибір, адже ніщо не замінить потріскування полін і запаху деревини, але з іншого - він має кілька недоліків. По-перше, каміни на дровах практично неможливо встановити в квартирі, так як їм необхідний димохід. По-друге, його потрібно постійно чистити, також потрібно прочищати димар і десь зберігати дрова. І по-третє, такий камін вартує дуже і дуже недешево. Топка дров'яного каміна може бути відкритою або закритою. У першому випадку потрібно бути дуже обережним, оскільки існує ймовірність пожежі. ККД таких камінів не перевищує 30%, отже, використовувати їх для обігріву не вдасться. Закрита топка більш безпечна. Тепловіддача в цьому випадку становить в середньому 80%, досягається це за рахунок дверцят з термостійкої склокераміки або кварцового скла. Вогонь у каміні з закритою топкою можна регулювати. Його основною перевагою, мабуть, є практично повна відсутність кіптяви. Дров'яні каміни виготовляються з чавуну і сталі, топка зсередини може бути викладена вогнетривкою цеглою або чавуном. Сталь - відносно дешевий метал, який від удару при високій температурі не трісне. Чавун - не боїться корозії, має низькою тепловіддачею. Але кращим вибором, мабуть, стане камін, який поєднує у собі обидва цих металу.

Наступний тип каміна - електричний. Він найбільш безпечний і простий у використанні, недорогий і вигідний. Тепловіддача такого каміна дуже висока, йому не потрібен димар і від нього немає ні золи, ні іскор. Для того щоб електрокамін почав працювати, його досить включити в розетку. Деякі моделі мають пульт дистанційного керування, за допомогою якого регулюється робота каміна, і терморегулятор, який контролює температуру в приміщенні. Електрокамін може бути виготовлений зі штучного каменю, натурального шпону і МДФ. Залежно від розміру він може бути стандартним або широким. На останній варіант варто звернути увагу людям, схильним до алергічних реакцій, так як такі каміни мають фільтр для повітря, які вловлює навіть найдрібніші частинки пилу.

Наступний вид - газовий камін. Паливом для нього служить газ пропан або природний газ. Такий варіант підходить для тих, хто любить живий вогонь, але не хоче возитися з дровами і золою. У газових камінах не тільки горить справжнє полум'я, а й лежать дрова, виготовлені з безпечного негорючого матеріалу, але практично не відрізняються від справжніх. Як і електричні, газові каміни можна встановлювати у квартирі, попередньо потрібно лише отримати дозвіл газового господарства. Їх перевагою є висока тепловіддача (приблизно 80%), ці каміни безпечні і безшумні. На відміну від дров'яних камінів газовий не вимагає димоходу, трубу досить вивести на вулицю або в газохід.

Найбільш сучасними і екологічними вважаються біокаміни, що використовують біопаливо на рослинній основі, при згорянні якого виділяються вода і діоксид вуглецю. Біокаміни мають найвищий ККД - майже 100%. Для їх виготовлення використовуються різні жаростійкі матеріали: сталь, скло і т.д.

Каміни трьох останніх типів - електричні, газові, біо - можуть бути як стаціонарного типу, так і мобільного. Це дуже зручно в тому випадку, якщо нагріти необхідно кілька приміщень.

Вибираючи камін, слід звертати увагу не тільки на репутацію виробника, а й на його географічне розташування. Адже кожна країна-виробник має свої особливості. Наприклад, англійці вважають, що головна функція каміна - обігрів і осушення повітря, а греки орієнтуються в першу чергу на його зовнішній вигляд, не намагаючись забезпечити високу тепловіддачу.





купити камін у Львові


  Додати коментар:

  Головна | Глянець | Афіша | Погода | Куди піти | Куди поїхати | Оголошення | Довідник | Архів фільмів
  Експорт з сайту : Додати свою інформацію
головна сторінка

copyright © afisha.ternopil.ua
Всі права захищені. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на afisha.ternopil.ua
Реклама на сайті Тел: +38 097 357 29 62 Пошта: redaktor@afisha.ternopil.ua
Дизайн створено за підтримки gorod.dp.ua
Вісник Тернополян