Свято миргородської свині-2011
«Свято миргородської свині-2011» абож «Перший український фестиваль свинини» проходитиме у Миргороді 15 - 16 жовтня. Саме тут, 70 років тому, дякуючи багаторічній народній селекції, з’явилася унікальна порода Миргородська ряба. Святкування ювілею першої української породи свиней - Миргородської рябої, це не тільки великае гастрономічне шоу, але і можливість зануритися в царство свиней. Завдяки управлінню сільського господарства Полтавської облдержадміністрації, гості фестивалю зможуть побачити все розмаїття, таких не схожих один на одного свиней. Своєрідний «Зоопарк свиней» - можливість простежити еволюцію від дикого кабана до Миргородської рябої.
Для самих маленьких на фестивалі буде можливість поспілкуватися з поросятами в спеціальному вольєрі - поділитися з поросятами Миргородської рябої морквиною і жолудями. А далі унікальне шоу: дресировані поросята покажуть, що свині не гірше коней можуть брати участь у бігах, а самі жваві ще й грають у футбол.
На гастрономічною майданчику можна буде не тільки провести цілий день за дегустаціями (інакше навряд чи встигнете перепробувати все розмаїття страв зі свинини), а й пройти майстер-клас з приготування ковбас, котлет та шашлику від фахівців миргородських ресторанів. Тут же відбудеться конкурс фахівців по класу: барбекю. Для того, щоб взято участь у конкурсі та поборотися за головний приз: 20 кг свинини, необхідно попередньо зареєструватися.
На сусідніх майданчиках фестивалю виставка туристичних можливостей Полтавщини, майстер-класи для дітей з ліплення і малювання свиней. Працюватиме дитячий майданчик від Миргородського центру дитячої творчості, а Миргородський козацький полк пригостить всіх бажаючих ситним кулешем.
На гастрономічний фестиваль свинини зберуться любителі м’ясних страв та сала зі всієї України. На відкритому повітрі і вогні зі свіжого м’яса свиней миргородської породи найкращі повари України приготують 70 традиційних українських та євопейських страв зі свинини і встановлять національний рекорд, який буде зафіксований Українським Реєстром Рекордів.
Програма фестивалю «Миргородська свиня-2011»
15 жовтня 2011 (субота)
9.30 – Початок роботи майданчиків: - Туристичні можливості Миргорода та Полтавщини; - Виставка свиней; - Виставка-продаж сувенірів; - Чай, кава, традиційна миргородська випічка; - Дегустація місцевого пива, квасу.
09.30 – Початок змагання фахівців з розбирання свинячих туш. 10.00 – Урочисте відкриття Першого українського фестивалю свинини «Миргородська свиня-2011» 10.30 – Стартує конкурс рестораторів (приготування 70 страв). 10.30 – Стартує майстерня та розваги для для дітей від Миргородського центру дитячої творчості. 10.30 – Виступ фольклорних колективів Полтавщини, розіграш призів. 11.00 – Початок поросячих перегонів. 11.00 – Стартують майстер-класи з приготування традиційних страв зі свинини. 13.30 – Конкурс караоке на краще виконання пісень про свиней . 14.00 – Фіксація національного рекорду 15.00 – Виступ виконавців сучасної музики. 18.00 – Фінал першого дня.
16 жовтня 2011 (неділя) Другий день – день ковбас та копченостей
9.30 – Початок роботи майданчиків: - Чай, кава, традиційна миргородська випічка; - Дегустація місцевого пива, квасу; - Виставка свиней.
10.00 – Початок дегустації ковбас та копченостей. 10.00 – Початок роботи ярмарку-продажу продовольчих товарів та сувенірів 12.00 – Кінно-спортивні змагання. 15.00 – Закриття основної програми фестивалю.
|