Афіша Тернополян | Зробити стартовою Стрічка новин  RSS Стрічка новин   Реєстрація Вхід

ГЛЯНЕЦЬ

10 найефектніших зимових прем'єр із захоплюючими сюжетами і спец ефектами

Глянець / Кіно / Рецензії:
"До вашої уваги 10 найефектніших зимових прем'єр із захоплюючими сюжетами і спец ефектами. У наступні три місяці ласувати попкорн з друзями можна буде під другого «Хоббіта» Пітера Джексона, епічної «Помпеї» з накачаним Кітом Харінгтон, римейком «Робокопа» та інших видовищних фільмів, дати виходів яких ми вже відзначили в своєму календарі."

Капітан Філліпс

Гостросюжетна драма творця всіх «Борнів» Пола Грінграсса про напад сомалійських піратів на команду великого вантажного судна. Екіпаж рятується завдяки капітану, але сам він опиняється в руках лиходіїв. Грінграсс екранізував спогади реального Річарда Філліпса, котрий пережив п'ятиденний полон і відразу після звільнення написав книгу про свій страшний досвід. Протягом двох годин готуйтеся спостерігати погоні по океанських водам, жорстоких і худих піратів, направляючих зброю на будь-кого, і маску страждання на обличчі Тома Хенкса, який зіграв головну роль.

У ПРОКАТІ:
з 5 грудня

Хоббіт: Пустошь Смауга

Для виходу другої частини кінотрилогії «Хоббіт» продюсери обрали ідеальний час - середину грудня. Хоча б тому, що відразу після перегляду нового фільму можна переглядати попередні екранізації Толкієна хоч кожен вікенд аж до новорічних свят включно. У новому фільмі покажуть пригоди добре нам знайомих хоббіта Більбо і гномів, Гендальфа і Голлума, ну і не будемо забувати, що пластику дракона Смауга зняли з Бенедикта Камбербатч (згадуйте про це кожен раз, коли він буде виляти хвостом). Фентезійний ліс, глибокі печери і могутні гори режисер Пітер Джексон майже рік за традицією знімав у Новій Зеландії.

У ПРОКАТІ:
з 18 грудня

Неймовірне життя Уолтера Мітті

Кожен з нас хоч раз вибудовував в голові сюжет захоплюючої подорожі або гучного подвигу з самим собою в головній ролі, який у результаті осідав ще однією нереалізованою мрією. У героя цього фільму подібна звичка переросла в патологію: Уолтер Мітті - нудний клерк, в житті якого не відбувається зовсім нічого цікавого, зате у своїй уяві він справжній авантюрист, сміливець і супергерой. Власне, політ фантазії Мітті і є головним видовищним елементом картини: чого вартий один лише її трейлер. «Неймовірне життя Уолтера Мітті» - оригінальна розповідь американського прозаїка Джеймса Турбера - екранізував і зіграв у ній головну роль Бен Стіллер. А він як ніхто інший вміє зобразити на екрані одночасно комічного, зворушливого і романтичного персонажа, від якого навіть у самого пропаленого циніка защемить у грудях.

У ПРОКАТІ:
з 1 січня

47 ронінів

Перша голлівудська екранізація популярної японської легенди про 47 самураїв, що мстилися за вбивство свого ватажка. Кіноверсія трохи відступає від оригінальної історії і розповідає, як група воїнів на чолі з актором Кіану Рівзом вступає в сутичку з темними силами. Різнобарвні кімоно, стріли, катани, містичні чудовиська (і все це ще й в 3D) повинні справити належне враження на глядачів, якщо вони знайдуть в собі сили доповзти до кінотеатрів 1 січня.

Сьомий син

Циклопи, дракони, відьми, якісь багаторукі чудовиська, а з ними Джефф Бріджес і Джуліанна Мур - приблизно таким міг би бути короткий переказ сюжету нового фільму Сергія Бодрова -старшого «Сьомий син». Знята за мотивами роману Джозефа Ділейні «Учень відьмака », картина розповідає про протистояння відьмака, його юного протеже і злої відьми, плануючої перетворити людство в пил. Що стосується очікувань від фільму, подивіться трейлер і поділіть враження на сім - приблизно стільки задоволення ви отримаєте від повного метра.

У ПРОКАТІ:
з 16 січня

Джек Райан: Теорія хаосу

Класичний зубодробильний бойовик з вибухами, погонями, стріляниною і викраденням коханої жінки на тлі московських пам'яток. Головного героя - Джека Райана (Кріс Пайн ) - творці фільму запозичили з серії шпигунських романів Тома Кленсі. За сюжетом він приїжджає до Росії під виглядом фінансового аналітика, щоб розкрити масштабну економічну змову проти США. Настирливу, але симпатичну дружину Райана зіграла Кіра Найтлі, а хитрого і небезпечного російського боса - сам режисер фільму Кеннет Брана.

У ПРОКАТІ:
з 16 січня

Відкриті вікна

Порнозірка на пенсії Саша Грей все ніяк не залишить спроб знайти собі місце на великих екранах. У «Відкритих вікнах» вона грає відому актрису Джилл Годдард, яку тероризує невідомий. Роль її захисника і відданого шанувальника дісталася Елайджа Вуду, якому протягом усього фільму доведеться спостерігати, як загадковий злодій психологічно катує героїню Саші, а потім і зовсім намагається її вбити. Звучить комічно, а виглядати буде, швидше за все, ще смішніше.

У ПРОКАТІ:
з 16 січня

Я, Франкенштейн

Є як мінімум один вагомий привід подивитися фантастичний бойовик «Я, Франкенштейн» - той самий монстр, створений доктором Франкенштейном, тут зовсім не чудовисько, а дуже навіть привабливий хлопець Адам з видатним пресом. Зіграв його Аарон Екхарт. За сюжетом герой приходить у себе в наші дні в похмурому Метрополісі, де за ним полюють полчища демонів, щоб з'ясувати секрет безсмертя Адама. Роль його коханої дісталася актрисі Івонн Страховскі: вже вона-так знає, яке заводити стосункам з монстром.

У ПРОКАТІ:
з 23 січня

Робокоп

Римейк культового «Робокопа» Пола Верховена 1987 року. Детройтського поліцейського Алекса Мерфі, важко пораненого під час служби, вчені повертають до життя кіборгом з людським мозком. Планувалося, що його рішеннями можна буде управляти, але інтелект Мерфі взяв над Робокопом верх, так що той почав задаватися питаннями справедливості замість того, щоб сліпо слідувати командам. Зіграти головну роль запропонували Майклу Фассбендеру, який, як можна було переконатися в «Прометеї», цілком органічно виглядає в образі андроїда. Проте у результаті оновлений чорний костюм Робокопа дістався зірці серіалу «Вбивство» Юелю Кіннаману - він кіборгів до цього не грав, зате був хорошим копом.

У ПРОКАТІ:
з 6 лютого

Помпеї

Режисер « Обителі зла » Пол У.С. Андерсон зняв епічну історію кохання на тлі мініатюрного кінця світу - загибелі міста Помпеї, стертого з лиця Землі після виверження вулкана Везувію. Головне, що здатне заманити нас на сеанс цього претензійного пеплуми, - актор Кіт Харінгтон (Джон Сноу з «Ігри престолів») і його накачаний торс. Грандіозні руйнування, гладіаторські бої і драматичні погоні додаються. «Помпеї», мабуть, один з небагатьох фільмів, якому формат 3D життєво необхідний: ну щоб показати артиста Харінгтона у всій красі і максимальній реалістичності.

У ПРОКАТІ:
з 20 лютого

січень, фільм, прокат