Афіша Тернополян | Зробити стартовою Стрічка новин  RSS Стрічка новин   Реєстрація Вхід
                                     

ГЛЯНЕЦЬ

 
 

Секрети приготування домашньої ковбаси


   Глянець / Твоє життя / Кулінарія:
"Домашня ковбаса - безперечний хіт української традиційної кухні. Вона прикрасить будь-який стіл, і святковий, і повсякденний. Але не кожна господиня вирішується приготувати цю страву, вважаючи її надто клопіткою. Наявність електром'ясорубки в будинку робить приготування домашніх ковбасок настільки простим, що вони цілком можуть стати вашою коронною стравою."

Два секрети для приготування ковбаси - якісно очищені кишки для оболонки і правильний вибір м'яса для начинки.
 
Кишки продаються на м'ясних ринках вже в готовому, очищеному і засоленому вигляді. Як правило, їх досить замочити перед готуванням у холодній воді на годину-півтори, щоб видалити надлишки солі.
 
Але, все ж, краще додатково проконтролювати їх чистоту. Передивіться кожну з них, і якщо виявите недостатньо очищені місця, зіскребіть їх тупою стороною ножа.
 
Підготовлені кишки з одного кінця зав'язують вузликом, другим кінцем надягають на ручний ковбасний шприц, який йде в комплекті обладнання для домашньої ковбаси «Кухарт», і начиняють їх заздалегідь приготованим фаршем.
 
Під час начинки важливо стежити, щоб фарш розподілявся рівномірно, не було порожнеч. Але й занадто щільно набивати їх не варто, щоб вони не лопнули під час приготування.
 
У приготування фаршу теж є свої секрети. Традиційно для домашніх ковбасок використовується свинина. Деякі господині використовують суміш м'яса і сала в пропорції 4 до 1, щоб ковбаса була соковитіше. Але краще, все ж, вибирати просто достатньо жирне м'ясо, наприклад, ошийок. У ньому є внутрішній жир, який дасть ковбасі достатню соковитість, але в той же час не зробить її надмірно жирною, а вже тим більше сальною.
 
М'ясо перепустіть через м'ясорубку з найбільшою сіткою. Додайте до нього сіль і свіжо змелені спеції і ретельно вимішайте. Тарілку з фаршем потрібно щільно накрити і поставити на добу в холод. Він повинен дозріти і просочитися спеціями.
 
Дозрілий фарш потрібно ще раз ретельно вимішати і приступати до начинки ковбасок. Якщо фарш сухуватий, додайте в нього трохи води - краще, якщо він буде таким же в'язким, як тільки що після перемелювання.
 
Начинені ковбаски потрібно в декількох місцях проколоти товстою голкою. Це важливо, тому що під час приготування всередині буде утворюватися пар, який розірве оболонку, якщо не отримає виходу.
 
Готові ковбаски потрібно 5-7 хвилин проварити в киплячій воді, потім вийняти і просушити їх. Отримані напівфабрикати можна обсмажувати відразу, а можна заморозити і використовувати при потребі.
 
Ось кілька рецептів, які вам обов'язково сподобаються.
 

Свинячі ковбаски по-домашньому.

1 кг свинячої шиї, 5 дрібно нарізаних зубців часнику, 1 столова ложка солі, мелений перець, 2 лаврових листа, вода.
 

Домашня ковбаса по-староукраїнськи

Свинячий ошийок 600 г, сало свиняче (підчеревина) 300 г, вершки 15%-ї жирності 100 г, сухе гірчичне зерно 10 г, часник очищений 30 г, свиняча кишка 300 г, сіль, перець за смаком.








домашня ковбаса


  Додати коментар:

  Головна | Глянець | Афіша | Погода | Куди піти | Куди поїхати | Оголошення | Довідник | Архів фільмів
  Експорт з сайту : Додати свою інформацію
головна сторінка

copyright © afisha.ternopil.ua
Всі права захищені. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на afisha.ternopil.ua
Реклама на сайті Тел: +38 097 357 29 62 Пошта: redaktor@afisha.ternopil.ua
Дизайн створено за підтримки gorod.dp.ua
Вісник Тернополян