Афіша Тернополян | Зробити стартовою Стрічка новин  RSS Стрічка новин   Реєстрація Вхід
                                     

ГЛЯНЕЦЬ

 
 

Легендарні "Мумий Троль" скоро в Україні


   Глянець / Зірки / Новини Шоу-бізнесу:
"Владивостокська група "Мумій Троль" точно знає дату свого народження: 16 жовтня 1983 Тоді команда називалася "Мумі троль" на честь героя серії постмодерністських казок Туве Янсона."

Буква "й" з'явилася у назві у 1990 р. Це був не найкращий для рок-музики час, і після одного з концертів Ілля Лагутенко обізвав себе і своїх музикантів "муміями". Так і пішло. У класичний склад "МТ" входили Ілля Лагутенко, клавішник Альберт Краснов, басист Володимир Луценко та Леонід Бурлаков, що поєднував функції доморощеного продюсера із твором деяких текстів (хоча більшість матеріалу писав Лагутенко). Група встигла випустити магнітоальбом "Новая луна апреля" (1985), який користувався чималою популярністю, але тільки у Владивостоці і його околицях. В цей час команда дала кілька концертів, вже тоді тяжіючи до створення на сцені грандіозних шоу.


Концертне життя "тролі" почали влітку 1997 р. У живий склад увійшли Лагутенко, Краснов, басист Євген "Зсув" Звіденний, барабанщик Олег Пунгін, бек-вокалістка Олеся Ляшенко та гітарист Рід Блейк, вперше потрапив до Росії і тут же потрапив на Далекий Схід , де "МТ" взяв свій концертний старт. У Владивостоці повернення "МТ" викликало фурор, але замість того, щоб поїхати "косити капусту" по країні, "тролі" повернулися до Лондона і зайнялися записом другого альбому "Ікра". Вже в листопаді 1997 р. (трохи більше ніж через шість місяців після виходу "Морской") другий альбом побачив світ. Надалі "Мумій Троль" буде часто і з задоволенням порушувати сформовані неписані закони "расейского" шоу-бізнесу.


Весь 1999 Ілля Лагутенко прожив у Лондоні, складав нові пісні, попутно знайомлячись з європейськими культурними віяннями. Група не кваплячись, епізодами працювала над новим альбомом "Точно ртуть алое", зосередившись на якості звуку. Запис диска проходив на кращих лондонських студіях. Вперше група обійшлася без послуг сесійних музикантів, записавши альбом самостійно, а склад "Мумій Троля" скоротився до чотирьох осіб: Лагутенко, Зрушення, Цалер і Пунгін.

Більше 10 років Україна чекала цієї події! Восени 2013 рік стане знаковою для українських фанатів легендарного гурту Мумій Троль, адже як повідомляє "Афиша Донецка На Сегодня", - в Донецьку на Льодовій Арені "Дружба" 20 жовтня 2013 року в 19:00 за Києвом, відбудеться концерт культового рок-гурту.

Мумій Троль - одна з небагатьох російських рок-груп, які активно гастролюють закордоном.

Ілля Лагутенко і його команда дали більше 100 концертів в Південно-Східній Азії, Північній і Південній Америці, Африці.



Новий альбом Мумій Троль сповнений любові до рідного Владивостока, міста, в якому започатковано фірмовий стиль гурту. Перша пісня диску - «4 тролейбус» успішно стартувала у радіочартах Росії і потрапила у топи на iTunes в квітні цього року. Новий альбом - це суміш спогадів і новаторства, занурення до витоків, але з новим звучанням.






мумій троль, Афиша Донецка На Сегодня


  Додати коментар:

  Головна | Глянець | Афіша | Погода | Куди піти | Куди поїхати | Оголошення | Довідник | Архів фільмів
  Експорт з сайту : Додати свою інформацію
головна сторінка

copyright © afisha.ternopil.ua
Всі права захищені. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на afisha.ternopil.ua
Реклама на сайті Тел: +38 097 357 29 62 Пошта: redaktor@afisha.ternopil.ua
Дизайн створено за підтримки gorod.dp.ua
Вісник Тернополян