"Мої домашні люблять страви з курки. Куряча грудка - не виняток. Але
часто вона виходить сухуватою в силу особливостей цього м'яса. Я знайшла
спосіб приготувати грудку таким чином, щоб вона залишалася соковитою і
смачною."
Інгредієнти (на 3-х дорослих осіб): Куряча грудка - 3 шт. Сир твердий - 120 гр. Борошно, 1 яйце, панірувальні сухарі - для панірування Сіль, чорний перець за смаком.
На гарнір я подам відварений розсипчастий рис, для чого мені знадобляться: рису - 1 склянка води - 1,5 склянки оливкової олії - 2 столові ложки сіль за смаком
Страва готується - 35-40 хвилин. Складність - нижче середньої
Отже, приступимо.
Рис вимиємо, перекладемо в посуд, придатну для мікрохвильової печі, заллємо водою, солимо воду за смаком, додамо оливкової олії, перемішаємо. Поставимо рис варитися в мікрохвильовку на 5 хвилин при 1000 ват (до закипання), потім 10-15 хвилин при 400-500 ват.
Рис при такому приготуванні виходить розсипчастим і дуже смачним. Можна приготувати рис і звичайним способом, або приготувати будь-який інший гарнір.
Поки рис вариться, будемо готувати грудки.
Грудки обмиємо. Сир розріжемо на 3 частини. У середині кожної грудки зробимо кишеньки за розміром шматочка сиру. Вкладемо сир у кишеньки.
Зубочистками скріпимо кишеньки, щоб розплавлений сир не виливався при приготуванні.
У три окремих ємності викладемо інгредієнти для панірування (я брала 3 тарілки ) - борошно, змішане з сіллю і чорним перцем, збите з чорним перцем яйце, панірувальні сухарі.
Кожну грудку вмочимо в борошно,
потім у в збите яйце,
потім у панірувальних сухарях
Швидко обсмажую грудки на сковороді з двох боків ( приблизно 3-5 хв.) до ледь помітного золотистого кольору.
Потім ставлю в розігріту попередньо до 200 градусів духовку на хвилин 15 (можна також зменшити вогонь до мінімуму і потримати сковороду з грудками на ній до готовності).
Через зазначений час грудку виймемо з духовки, викладемо кожну на порційну тарілку. Рис перемішуємо, викладаємо в чашку, потім чашку перевертаємо на тарілку у вигляді гірки. Подаємо із салатом зі свіжих овочів.