|
Овочі, приготовані у Воку BergHOFF, на рисовій подушці
Глянець /
Твоє життя /
Кулінарія:
"Я вже неодноразово розміщувала рецепти страв східної, в тому числі
тайської і китайської кухні - дуже люблю сама незвичайні смаки таких
страв, часто експериментую з продуктами, і моя сім'я звикла до моїх
експериментів і сприймає їх позитивно."
Мої домашні теж обожнюють пряні або гострі страви, і я задоволена цим!
Ось і сьогодні я готувала страву, яку вважаю просто чарівною за простоту і швидкість приготування, а також за незвичайний смак і, що важливо, низьку калорійність.
Ця страва - овочі з м'ясом, приготовані на спеціальній сковороді фірми Бергофф, яка називається Вок.
Вок (wok) - велика кругла глибока китайська сковорода - казанок з широкими округлими бортами і плоским дном, яка має маленький діаметр. Вок використовується в традиційній східно-китайскій (насамперед кантонскій) кухні. Основна перевага приготування їжі у воку - використання малої кількості рослинного масла і швидкість приготування, у зв'язку з чим в продуктах за рахунок меншого часу теплової обробки залишається більше корисних речовин.
Крім того, вок дозволяє готувати на максимальному полум’ї, домагаючись миттєвої появи скоринки, яка, зберігає обжарювані продукти соковитими.
Таке блюдо я готую, що називається, з тих овочів, що є в наявності - картоплі, цибулі, болгарського перцю, зеленої квасолі, селери, капусти, моркви, грибів, пророщених бобів, баклажанів і т.д. Овочі можна взяти які маєте і в будь-якому поєднанні. Кількість їх теж строго не дозується.
Отже, сьогодні для приготування страви у мене були такі інгредієнти: м'ясо - приблизно 300-400 г (можна брати будь-яке - яловичину, свинину, курку) картопля - 2 шт. цибуля - 2 шт. стебла селери - 4 шт. морква - 1 шт. капуста - 100 -150 г. часник - 2-3 зубці корінь імбиру - 2-3 см соєвий соус за смаком (замість солі) свіжа зелень
Час приготування - 20-30 хвилин Складність - мінімальна, але потрібна вправність для нарізки овочів
Страва належить до китайської кухні, а китайці - великі любителі рису. Тому овочі з м'ясом я подала на рисовій подушці, для цього насамперед поставила відварюватися рис за рецептом, який викладено тут. Можна замість рису використовувати рисову або пшеничну локшину - у такому випадку вона заздалегідь відварюється і додається перед самою подачею.
Основним принципом приготування страв у воку є те, що сковорода повинна бути добре нагріта, всі інгредієнти повинні бути нарізані приблизно рівними невеликими шматочками, так як смажаться вони буквально лічені хвилини, і всі продукти при смаженні треба часто перемішувати.
Спочатку почистила всі наявні овочі. Можна заздалегідь їх також нарізати, так як смажитися вони будуть дуже швидко - десь 2-3 хвилини. Я встигаю нарізати наступний овоч, поки смажиться попередній, тому я роблю все в процесі.
Потім я ставлю нагрівати вок і вливаю в нього трохи рослинного масла.
М'ясо для обсмажування у воку потрібно нарізати якомога дрібніше - я нарізаю дрібними смужками поперек волокон, щоб воно було м'яким при готовності.
Сковорода до того часу нагрілася - і я поклала м'ясо смажитися, часто перемішуючи. М'ясо найдовше смажиться - я його смажу приблизно хвилин 5, поки воно не набуде світлого відтінку і не почне підрум'янюватися.
Поки смажиться м'ясо, нарізаю дрібними брусочками моркву.
Кладу її до м'яса. Смажу декілька хвилин, помішуючи.
Нарізаю цибулю півкільцями і також додаю у вок (ще кілька хвилин).
Нарізаю дрібними брусочками картоплю. Додаю до у вок (помішую хвилин).
На черзі селера і капуста. Кладу їх і продовжую кілька хвилин смажити, постійно помішуючи.
У самому кінці додаю дрібно порізані часник і корінь імбиру. Іноді, коли хочеться гострого, я додаю у вок ще нарізаний гострий перець. Цього разу перцю у мене в наявності не було, тому не додавала.
Наливаю соєвий соус, смажу буквально ще хвилини 3.
Пророщені паростки бобових потрібно додавати самими останніми перед самим виключенням сковороди (зазвичай я завжди паростки додаю, але сьогодні у мене їх в наявності не було). Тут же додається локшина, якщо вона використовується замість рису.
Після чого газ я вимикаю і залишаю овочі хвилин на 5 постояти під кришкою.
Рис до цього часу зготувався. Викладаю його за допомогою плоскої чашки на тарілку у вигляді круглої подушки, зверху на нього вікладаю овочі з м'ясом і прикрашаю блюдо свіжою зеленню!
Приємного апетиту!
Додати коментар:
|