|
Піца з історією
Глянець /
Твоє життя /
Кулінарія:
"«Маргарита» - мабуть, найпростіша і одночасно вишукана італійська піца,
недарма саме вона овіяна легендами, і історію її виникнення можна
почути в кожній піцерії."
Розповідають, що в 1889 році під час відвідування Неаполя королем Італії Умберто Першим, його дружина Маргарита Савойська забажала спробувати піцу - улюблене блюдо італійських бідняків. У придворну кухню запросили місцевого кухаря, який приготував піцу в кольорах італійського прапора: червоний, білий, зелений.
Піца була не тільки красива, але і смаком своїм захопила королеву. Піцу спочатку назвали «патріотично» через кольори, але народ, який почув про прихильність королеви до цієї страви, швидко перейменував піцу в «Маргариту».
Якщо хочете відчути себе якось особливо , приготуйте «Маргариту» і будьте впевнені, результат вам сподобається, незважаючи на те, що в цій піці немає ніяких м'ясних добавок. А якщо вам доведеться побувати на Донбасі, то скористайтесь сервісом доставки піци в Донецьку, щоб замовити аромоатну "Маргариту". Скоштувавши яку, ви будете вражені від її приголомшливого смаку.
Даний рецепт розрахований на 2 піци діаметром до 30 см.
Приготування страви за рецептом «Піца Маргарита»Для приготування тіста потрібно взяти такі продукти: борошно, цукор, сіль, воду, оливкове масло і дріжджі. Для начинки нам знадобляться: томатний соус, сушений базилік і орегано, сири Пармезан і Моцарелла, помідори, листочки зеленого базиліка (можна замінити іншою зеленню).
У теплій воді розчинити сіль, цукор.
Дріжджі використовувати по інструкції на упаковці, в даному випадку змішати з просіяним борошном.
Поступово додати в борошно, змішане з дріжджами, водний розчин з добавками, замісити пружне тісто спочатку ложкою або лопаткою, а потім рукою.
Влити потроху оливкову олію і вимісити тісто до гладкості. Оливкова олія має властивості не проникати всередину продуктів, а огортати їх. Додане на останньому етапі замісу, масло робить тісто дуже еластичним.
Накрити посуд з тістом рушником і поставити підходити у теплому місці на 2 години. Тісто повинно значно збільшитися в об'ємі.
Вимісити тісто, а потім розділити його на 2 частини (вийде 2 піци діаметром до 30 см). Тісто розтягнути руками в тонкий млинець з потовщеним краєм і перенести у форму або на деко. Піца не любить качалку, їй подобаються теплі руки. Якщо тісто приготовано правильно, ним можна обтягнути руку, як рукавичкою, і воно не порветься.
Змастити тісто оливковою олією. Це дуже важливий елемент приготування - поверхня тіста, що стикається з соковитою начинкою, ніколи не розмокне, і піца буде по-особливому смачною.
Поверх олії змастити тісто томатним соусом.
Натерти Пармезан тонкою стружкою, покривши всю поверхню рівномірним шаром. Зверху посипати сушеним базиліком і орегано.
Нарізати тонкими кружками помідори і скибочками Моцареллу.
Укласти помідори і сир, чергуючи за кольором і створюючи візерунок, який підкаже ваша фантазія.
Випікати піцу 10-15 хвилин при температурі 220 ° C. Так як Моцарелла швидко утворює рум'яну скоринку, а нам потрібно зберегти білий колір, за 3-5 хвилин до готовності необхідно додати свіжі шматочки Моцарелли і, як тільки вони розплавляться, тут же вийняти піцу. Прикрасити листочками свіжого базиліка - і італійський триколор готовий.
Додати коментар:
|