Афіша Тернополян | Зробити стартовою Стрічка новин  RSS Стрічка новин   Реєстрація Вхід
                                     

ГЛЯНЕЦЬ

 
 

Піца з історією


   Глянець / Твоє життя / Кулінарія:
"«Маргарита» - мабуть, найпростіша і одночасно вишукана італійська піца, недарма саме вона овіяна легендами, і історію її виникнення можна почути в кожній піцерії."

Розповідають, що в 1889 році під час відвідування Неаполя королем Італії Умберто Першим, його дружина Маргарита Савойська забажала спробувати піцу - улюблене блюдо італійських бідняків. У придворну кухню запросили місцевого кухаря, який приготував піцу в кольорах італійського прапора: червоний, білий, зелений.

Піца була не тільки красива, але і смаком своїм захопила королеву. Піцу спочатку назвали «патріотично» через кольори, але народ, який почув про прихильність королеви до цієї страви, швидко перейменував піцу в «Маргариту».

Якщо хочете відчути себе якось особливо , приготуйте «Маргариту» і будьте впевнені, результат вам сподобається, незважаючи на те, що в цій піці немає ніяких м'ясних добавок. А якщо вам доведеться побувати на Донбасі, то скористайтесь сервісом доставки піци в Донецьку, щоб замовити аромоатну "Маргариту". Скоштувавши яку, ви будете вражені від її приголомшливого смаку.

Даний рецепт розрахований на 2 піци діаметром до 30 см.

Приготування страви за рецептом «Піца Маргарита»

Для приготування тіста потрібно взяти такі продукти: борошно, цукор, сіль, воду, оливкове масло і дріжджі. Для начинки нам знадобляться: томатний соус, сушений базилік і орегано, сири Пармезан і Моцарелла, помідори, листочки зеленого базиліка (можна замінити іншою зеленню).



У теплій воді розчинити сіль, цукор.




Дріжджі використовувати по інструкції на упаковці, в даному випадку змішати з просіяним борошном.



Поступово додати в борошно, змішане з дріжджами, водний розчин з добавками, замісити пружне тісто спочатку ложкою або лопаткою, а потім рукою.



Влити потроху оливкову олію і вимісити тісто до гладкості. Оливкова олія має властивості не проникати всередину продуктів, а огортати їх. Додане на останньому етапі замісу, масло робить тісто дуже еластичним.



Накрити посуд з тістом рушником і поставити підходити у теплому місці на 2 години. Тісто повинно значно збільшитися в об'ємі.



Вимісити тісто, а потім розділити його на 2 частини (вийде 2 піци діаметром до 30 см). Тісто розтягнути руками в тонкий млинець з потовщеним краєм і перенести у форму або на деко. Піца не любить качалку, їй подобаються теплі руки. Якщо тісто приготовано правильно, ним можна обтягнути руку, як рукавичкою, і воно не порветься.



Змастити тісто оливковою олією. Це дуже важливий елемент приготування - поверхня тіста, що стикається з соковитою начинкою, ніколи не розмокне, і піца буде по-особливому смачною.



Поверх олії змастити тісто томатним соусом.



Натерти Пармезан тонкою стружкою, покривши всю поверхню рівномірним шаром. Зверху посипати сушеним базиліком і орегано.



Нарізати тонкими кружками помідори і скибочками Моцареллу.



Укласти помідори і сир, чергуючи за кольором і створюючи візерунок, який підкаже ваша фантазія.



Випікати піцу 10-15 хвилин при температурі 220 ° C. Так як Моцарелла швидко утворює рум'яну скоринку, а нам потрібно зберегти білий колір, за 3-5 хвилин до готовності необхідно додати свіжі шматочки Моцарелли і, як тільки вони розплавляться, тут же вийняти піцу. Прикрасити листочками свіжого базиліка - і італійський триколор готовий.










  Додати коментар:

  Головна | Глянець | Афіша | Погода | Куди піти | Куди поїхати | Оголошення | Довідник | Архів фільмів
  Експорт з сайту : Додати свою інформацію
головна сторінка

copyright © afisha.ternopil.ua
Всі права захищені. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на afisha.ternopil.ua
Реклама на сайті Тел: +38 097 357 29 62 Пошта: redaktor@afisha.ternopil.ua
Дизайн створено за підтримки gorod.dp.ua
Вісник Тернополян